Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Za šta su korisne borovnice?Borovnice mogu da se koriste kao garnirung uz vafle, palačinke, kiselo mleko, ovsene pahuljice ili žitarice. Od njih se dobijaju ukusni smutiji....
16. mart
Za šta su korisni bademi?Oni su bogati vlaknima, proteinima i korisnim mastima, koje mogu brzo da zasite, pa samim tim smanjuju potrebu za hranom....
03. avgust
Acidofilni napici - za šta su korisniKoje su koristi acidofilnog napitka za muškarce i žene?
1....
09. sep.
Za šta su korisne ljuske crvenog lukaAli kako onda da ih konzumirate, nakon što smo videli koliko su korisne za naše zdravlje?
Oljuštite luk, odvojite ljuske i operite....
05. nov.
Za šta su korisne masline?Masline su veoma korisne, bogate su monozasićenim omega-6 i omega-9 masnim kiselinama, koje imaju sposobnost da čuvaju holesterol u niskim granicama i da spreče veoma opasan visok krvni pritisak, koji može uticati na naše...
02. januar
Listovi celera - kako ih koristiti i za šta su korisniToplotna obrada smanjuje korisne sastojke....
10. jun
Koje namirnice su korisne za jetru?Korisne kašice
Kaša od heljde, ovsena kaša, proso i kukuruzno brašno takođe pomažu jetri.
7. Korisne masti
Od masnoća, koje su biljne, preporučujemo maslinovo ulje - hladno ceđeno.
8....
09. mart
Za šta je korisna dunja?Dunja je korisna za cistitis. Zbog korisnih makro i mikroelemenata koje sadrži dunja, ovi plodovi dobro utiču na raspoloženje i teraju tmurne misli....
04. okt.
Za šta je korisna cvekla?Koktel korisnih sastojaka deluje u korist vida, smanjujući rizik od makularne degeneracije i oboljenja mrežnjače u starosti.
Svi delovi ovog povrća su korisni – i podzemni gomolj i nadzemni deo – listovi cvekle....
06. jun
Korisne palačinke od banane za decuServirajte korisne palačinke od banane za decu po izboru....
21. avgust
Zašto su lešnici korisni za zdravlje?On pomaže da se ugljeni hidrati pretvore u glukozu, koja je izvor energije, a koju telo koristi. Tiamin takođe pomaže i u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca.
6....
11. maj
Ove namirnice su korisne za vaš želudac!U sluzokoži želuca se nalaze korisne bakterije, poznate kao probiotici....
20. jun
Za šta je korisno ovčije mleko?Korisno je za decu, posebno tokom njihovog rasta. Takođe je korisno za trudnice. Ovčije mleko je savršen antioksidans i pomaže u sintezi holesterola i aminokiselina....
12. jul
Za šta je korisna Aloe Vera?U mnogim slučajevima se gel ili ekstrakt ove biljke koristi kao dodatak nekoj kozmetici za kožu. A evo i najvažnijih koristi aloe vere:
- Dobar izvor aminokiselina i masnih kiselina....
09. mart
10 namirnica, koje su korisne za vašu jetruOpuncija
Sok i meso opuncije, poznate kao indijska smokva, često se koristi u tradicionalnoj medicini za lečenje bolesti jetre i čireva....
25. okt.
Šta je surimi i za šta se koristi?Najčešće se za proizvodnju surimija koristi oslić i aljaška kolja, a takođe i tihookeanska mackerel girica i sardine. Za surimi se koristi samo čisti riblji file....
23. sep.
Šta je anardana i za šta se koristi?Anardana je popularan začin koji se masovno koristi u indijskoj i iranskoj kuhinji i nažalost teško može da se pronađe kod nas....
19. mart
Šta je godži bobica i za šta je korisnaGodži bobice imaju brojne koristi za ljudski organizam. Ovo je voće koje se nalazi na spisku supervoća, prava je blagodet za bolesne i umorne ljude....
25. april
Šta sadrži ljuta paprika i za šta je korisna?Ljuta paprika se koristi kao začin u kulinarstvu i deo je mnogih začina. Koristi se i u medicini....
09. jun
Marokanske punjene urmePomešati krem sir sa medom, dodati cimet, bademov ekstrakt i orahe.
Urme zarezati po dužini, izvaditi košticu i napuniti svaku pripremljenim nadevom.
Filovane urme posuti ostatkom seckanih oraha....
12. feb.
Koji začin se za šta koristi?Takođe se koristi u pripremi jela od kupusa ili cvekle, jela od paradajza, salata od povrća i pita od povrća....
25. nov.
Za šta su sve korisni med i orasi?Orasi i med su među najkorisnijim prirodnim namirnicama i sadrže niz hranjljivih sastojaka, poboljšavaju funkcionalnost mozga, varenje hrane, smanjuju rizik od ozbiljnih oboljenja i poboljšavaju opšte zdravstveno stanje...
10. januar