Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Podelita ih u kese, zatvorite ih ubacite u zamrzivač. Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Tako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže. Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Kako da sačuvamo svežinu hleba?
10. dec.
Treća varijanta je da se stavi u zamrzivač i da se zamrzne. Ovo ima i dobru i lošu stranu....
Kada i kako da beremo koprivuKada i kako da beremo koprivu
24. sep.
Kopriva se može konzumirati cele godine....
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Nakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
Zamrzavanje graška u zamrzivaču Drugi način kako možete čuvati grašak tokom zime jeste da ga zamrznete. Za to je potrebno da se prvo grašak blanšira u posoljenoj vodi, a zatim ga operite i dobro ocedite....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
Ništa se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u...
Da sačuvamo grožđe za zimuDa sačuvamo grožđe za zimu
25. maj
Ukus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima....
Kako sačuvati cveklu?Kako sačuvati cveklu?
24. nov.
Da biste sačuvali cveklu nekoliko meseci, prvo morate da je sortirate. Uklonite oštećene glavice cvekle - udarene i trule. Koristite ih za pravljenje soka od cvekle ili salata jer se ne mogu čuvati....
Hrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivačuHrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivaču
22. okt.
Treba da ih čuvate u posebnoj kutiji u zamrzivaču. U zamrzivaču mižete da zamrznete mlečne namirnice - na primer neke vrste sira. To je uspešno kod krem sira ili kod kozijeg sira....
Evo kako kopriva pomaže kod hemoroidaEvo kako kopriva pomaže kod hemoroida
18. mart
Losioni sa koprivom Čaj od koprive se koristi i za pravljenje losiona....
KoprivaKopriva
09. april
Zamrzavanje/ konzerviranje koprive bi trebalo da usledi odmah nakon kupovine. Dok perete koprive, obavezno stavite rukavice, kako bi zaštitili ruke. Zatim je stavite u kese i u zamrzivač....
Kako da sačuvamo pečurke?Kako da sačuvamo pečurke?
21. maj
Ako treba da sačuvate pečurke duže od jedne nedelje, razmislite o zamrzavanju ili da ih osušite Kako da zamrznete pečurke Pečurke se dobro zamrzavaju, ali je najbolje da ih što pre upotrebite kada su smrznute....
Kako da sačuvamo šampinjone?Kako da sačuvamo šampinjone?
29. mart
Zbog toga je veoma važno da znamo kako da ih sačuvamo da budu sveži i u isto vreme ukusni....
Kako da sačuvamo masline?Kako da sačuvamo masline?
20. feb.
Nezavisno od toga da li volite crne masline ili zelene masline, punjene ili drugu vrstu, uvek ćete sebi postaviti pitanje kako da sačuvate ovaj ukusni plod, ako ste kupili veću količinu....
Kako da sačuvamo pasulj?Kako da sačuvamo pasulj?
04. dec.
On se zatim čuva u plastičnim kesama i ostavlja se najmanje 36 sati u zamrzivač, a po mogućnosti i više. Sirovi pasulj može se dugo vremena skladištiti u zamrzivaču, a može se i izvaditi....
Džem od voća iz zamrzivačaDžem od voća iz zamrzivača
08. april
Limuni i pomorandze treba da budu polusmrznuti i takve iseći na komade i dodatno usitniti u čoperu....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kako da sačuvamo koren đumbira?Kako da sačuvamo koren đumbira?
29. maj
Đumbir možete čuvati u zamrzivaču, gde može da stoji 8 meseci....