Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Marmelada od mušmula u teglamaGotovu smesu od mušmula sipamo u tegle i nakon toga ostavljamo 10 minuta da vri da se dobro zapečate.
Marmelada od mušmula u teglama bude veoma ukusna i aromatična....
18. januar
Marmelada od mušmulaOdaberu se meke mušmule, koje se kuvaju na tihoj vatri oko 10 minuta. Nakon toga se procede kroz cediljku....
25. okt.
Lekovita svojstva mušmuleAko imate krvave desni lako možete da ih izlečite tako što pripremite napitak od listova mušmule: poparite 20 listova mušmule sa pola litre vrele vode....
08. feb.
Kada se beru mušmule?Vreme za branje mušmula veoma je teško odrediti na osnovu spoljašnjeg izgleda voća. Jedan od najvažnijih pokazatelja kada je došao pravi momenat za branje je lako odvajanje mušmule sa grane....
06. jul
Ne posežite ka mušmulama pre nego što se pročitali ove činjenice o njima!Evo šta je važno da znate o mušmuli i o njenim plodovima:
- Mušmula je verovatno najnezahtevnija voćka za uzgajanje....
17. feb.
2
Dzem od japanskih jabuka i musmulaIz mušmula (samo jako zrele, sasvim mekane) istisnuti sadržaj, meso, i odvojiti koštice.
U prikladnu posudu staviti voće, limunovu koricu i 3 kašike šećera....
05. dec.
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Može i lišće mušmule. Tegle se zatvaraju i čeka se nekoliko dana - od 5, ako je toplo, do 10, ako je hladnije vreme da turšija bude za jelo....
08. januar
Ishrana kod visokog holesterolaU jabukama, mušmulama, dunjama, breskvama, šargarepi i grejpfrutuu se nalazi pektin - dijetetsko vlakno koje je kao prirodan lek. Možete ga kuputu u apotekama, ali ipak ga priroda daje na gotovo....
02. mart
Šta možemo da pripremimo sa dunjama?One su jedan od poslednjih darova jeseni, posle njih se beru samo mušmule. Međutim, čak i potpuno zrele dunje nisu pogodne za direktnu konzumaciju. Šta onda možete da kuvate sa njima?...
28. sep.
Kako da osušimo dunje?Dunja je jedna od najkasnijih jesenjih voćaka, jer se samo mušmule beru nakon njih. Dunje možemo čuvati u hladnim i provetrenim prostorijama, možemo do njih pripremati slatko, marmeladu i kompot ili ih osušiti....
10. nov.