Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jedinstvene koristi sirupa od lukaŠta vredi da znate o sirupu od luka i zašto se smatra unikatnim sredstvom za dobro zdravlje?
Po čemu je poznat sirup od luka?...
20. avgust
Ćufte sa glazurom od meda i belog lukaOd nje napravite loptice veličine oraha.
Poređajte ćufte u tavu obloženu papirom za pečenje i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, da se peku 12-1515 minuta dok ne porumene....
20. jul
Kolenica u marinadi od meda i belog lukaPromešajte smesu i sipajte iseckane čenove belog luka. Namažite kolenice ovom smesom i rukama lepo utrljajte u meso.
Pokrijte folijom i stavite u frižider na 3 sata da se marinira....
18. januar
Kotlet od lososa sa sosom od meda i belog lukaKotlet od lososa sa sosom od meda i belog luka je gastronomski užitak za praznik ili radni dan....
22. dec.
Sirup od lavandePoslužite sirup kada se ohladi sa Sovinjon Blanom, garnirajte ga sa kriškama limuna i proredite sodom.
Ak hoćete da ovaj sirup pijete tokom hladnih zimskih večeri, onda ga sterilišite 5 minuta....
27. sep.
Sirup od šljivaOperite šljive, podelite ih na polovine i uklonite koštice.
Stavite šljive u veliku šerpu sa vodom na vatru i dodajte cimet i šećer.
Kuvajte dok plodovi ne omekšaju.
Nakon toga procedite tečnost kroz cediljku ili...
18. avgust
Sirup od višanjaVreo sirup se sipa u ugrejane tegle, zatvara se i okreće naopako, dok se ne ohladi.
Da bi se duže čuvao, može se sterilisati 10 minuta....
02. jun
Sirup od malinaSirup od malina prespite u dobro osušene teglice ili flašice i zatvorite ih. Čuvajte ga na tamnom i hladnom mestu....
13. mart
Sirup od ribizleStavite sirup da se kuva, dok se ne zgusne. Na kraju dodajte limunsku kiselinu.
Nakon 3-4 minuta sklonite sirup sa vatre u isipajte ga u suve i zagrejane flaše....
23. jul
Sirup od marelaVoće se opere i očisti od drški i koštica.
Propusti se kroz sokovnik. Dodatno, ako je potrebno, može da se iscedi ponovo kroz gazu. Ja sam imala dosta preostalog soka....
17. jun
Sirup od trešanjaKuvamo sirup dok se šećer ne rastopi, penu koja se stvara skidamo rešetkastom kašikom.
Pre nego što skinemo sa vatre, dodajemo limuntus.
Sipamo vreo sirup u flaše, zatvaramo i stavljamo na hladno....
29. jun
Sirup od matičnjakaDruga varijanta da sterilizujete 5 minuta sa poklopcem - tako ćete imati konzervisan sirup tokom cele godine.
Razeđen sa sodom ili vodom je veoma osvežavajuć napitak tokom leta!...
29. jun
Sirup od višnjeSirup od višnje isipajte u flaše i zatvorite. Čuvajte na hladnom i tamnom mestu....
04. jul
Sirup od trešnjeProcedite koncentrat od trešnje kroz finu cediljku i sipajte u flaše, dobro ih zatvorite i čuvajte u frižideru.
Budući da je količina mala, sirup je za direktnu konzumaciju....
12. feb.
Sirup od malineSkuvajte šećer sa vodom i dodajte očišćene maline. Ostavite da provri, sklonite sa ringle i ostavite da odstoji 1-2 sata.
Procedite i stavite sok da se kuva oko 5 minuta, sklanjajući penu redovno.
Dok je još topao sipajte...
16. jul
Sirup od riblizleČuvajte sirup od ribizle u ostavi ili podrumu.
Uspešna priprema ovog soka od ribizle za zimu!...
03. jul
Sirup od zoveDomaći sirup od zove sipati u čiste, zagrejane staklene flaše.
Zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu. Ostaviti da se ohladi.
Prijatno!...
18. maj
Sirup od jagodaOdnosno, neka 1 flaša bude u frizu dok je ne iskoristite, a trebalo bi u roku od nedelju dana. Kasnije vadite jednu po jednu flašu iz zamrzivača, po potrebi, pa držite u frizu i najbolje popijte u roku od 7-10 dana....
21. mart
Sirup od šipurkaDobijamo sirup od šipurka, rasporedimo ga u tamne flaše i poklapamo.
Voćni sirup sterilizujemo 10 minuta....
29. jul
Sirup od borovnicaVratite sirup u lonac i kuvajte 15 minuta. Dodajte sok od limuna i posle 2-3 minuta sklonite šerpu sa vatre.
Ohlađeni sirup podeliti u flaše i čuvati u frižideru....
21. mart