Kolenica u marinadi od meda i belog luka

18/01/2018
"Neodoljiva, prosto je neodoljiva ova krta marinirana kolenica. Probajte i uverite se "
Priprema20 min.
Kuvanje160 min.
Ukupno180 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano868
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske kolenice - 2 komada
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • med - 2 supene kašike
  • sirće - 1 supena kašika, balsamiko
  • beli luk - 2 čena
  • piment - 3 zrna
  • kumin - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • crno vino - 120 ml
  • bujon - 120 ml, od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite maslinovo ulje, med, sirće, biber, alevu papriku, so, kumin i majčinu dušicu.

Promešajte smesu i sipajte iseckane čenove belog luka. Namažite kolenice ovom smesom i rukama lepo utrljajte u meso.

Pokrijte folijom i stavite u frižider na 3 sata da se marinira. Izvadite i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Stavite kolenice u dubok pleh, sipajte vino i bujon, stavite zrna pimenta i pokrijte aluminijumskom folijom.

Pecite ih u ugrejanoj rerni na 160 stepeni 2 sata, nakon toga skinite foliju i pecite dok ne dobiju zlatnu boju još 30-40 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar