Način pripreme
Jagode očistite od petiljki i lepo operite u hladnoj vodi.
Ubacite u odgovarajući lonac pa propasirajte štapnim mikserom, tako da dobijete gustu kašu.
U kašu sada dodajte 500 grama šećera i promešajte, pa dodajte limuntus i ponovo promešajte.
Poklopite lonac pa ostavite jagode da prenoće.
Sutradan, jagode procedite kroz cediljku, tako da dobijete bistar sok. U taj sok dodajte ostalu količinu šećera, odnosno 1.5 kilogram, promešajte par puta pa ostavite sok da odstoji dok se sav šećer ne otopi. To bi trebalo da se desi kroz 2-3 sata, ali bitno je samo da se šećer otopi.
Dakle, gotov sok sipajte u sterilisane flaše, dobro zatvorite pa odložite u zamrzivač. Odnosno, neka 1 flaša bude u frizu dok je ne iskoristite, a trebalo bi u roku od nedelju dana. Kasnije vadite jednu po jednu flašu iz zamrzivača, po potrebi, pa držite u frizu i najbolje popijte u roku od 7-10 dana.