Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pet važnih razloga da jedete pasulj češćePet važnih razloga da jedete pasulj češće
27. feb.
U galeriji pogledajte 5 važnih razloga, zbog kojih pasulj obavezno treba da prisustvuje na vašoj trpezi. pageBorba protiv raka Pasulj je bogat antioksidansima, koji su odlični saveznici u borbi protiv raka....
Nekoliko važnih razloga da pijete sok od dinjeNekoliko važnih razloga da pijete sok od dinje
25. feb.
Razlog tome jeste kalijum koji pomaže u borbi sa ovim stanjem. Istraživanja su pokazala da jedna čaša soka od dinje sadrži 34% dnevnih potreba za vitaminom C....
Nekoliko važnih razloga da rednovno konzumirate tahini od susamaNekoliko važnih razloga da rednovno konzumirate tahini od susama
22. maj
Razlozi da se konzumira tahini nisu jedan ili dva. On je odlično sredstvo za jačanje imuniteta, jer sadrži vitamine B rupe i vitamin E. B vitamini su važni za rad organizma....
Kroketi sa sedam ribaKroketi sa sedam riba
08. dec.
Kada su oblikovani svi kroketi stavlja se ulje da se zagreje. Prže se. Uz krokete sa sedam vrsta riba mnogo dobro ide belo vino....
Šareni slatkiš sa grizomŠareni slatkiš sa grizom
22. april
Slatki kačamak je lagan i prijatan desert za decu!...
Šupla iz grada RazlogaŠupla iz grada Razloga
31. okt.
Treba da dobijete testo, koje je malo gušće od testa za palačinke. Prebacite ga u prethodno nauljenu tepciju, pa dodajte maslac i izmrvljeni sir....
Čokoladni slatkiš sa 3 sastojkaČokoladni slatkiš sa 3 sastojka
10. mart
Stavite krem od lešnika (Nutela ili ovaj koji ja koristim) na oko pola minuta ili minut da se rastopi. Jaja po želji možete prethodno umutititi žicom....
Turski slatkiš sa kiselim mlekomTurski slatkiš sa kiselim mlekom
06. feb.
Ostaviti ga da se potpuno ohladi. Gotov slatkiš preliti hladnim sirupom dok je jos vreo i vratiti ga na oko pet minuta u isključenu rernu. Posle toga ga izvaditi i pustiti da se ohladi....
Brz slatkiš sa izlomljenim keksomBrz slatkiš sa izlomljenim keksom
21. april
Slatkiš se može odmah jesti ili da se vrati u frižider da se još malo stegne....
Posan grčki slatkiš sa orasimaPosan grčki slatkiš sa orasima
14. mart
Umesiti testo od brašna sa praškom za pecivom i malo ulja. Šećer rastvoriti u toploj vodi i dodati brašno. Dodati i cimet, suvo grožđe, orahe i preostalo ulje. Umesiti glatko testo, pa ga sipati u pleh u koji je prethodno...
Slatkiš od pomorandže sa kremomSlatkiš od pomorandže sa kremom
10. sep.
Izravnajte s strane, skupljajući nožem pažljivo suvišan krem, tako da se dobiju kocke....
Slatkiš sa kakaom i kokosomSlatkiš sa kakaom i kokosom
19. feb.
Izvadite i ostavite da se ohladi. Po želji, kolač možete posuti šećerpm u prahu ili ga zaliti glazurmom po želji....
Pet znakova da je krajnje vreme da izbacite stari tiganjPet znakova da je krajnje vreme da izbacite stari tiganj
14. avgust
Uprkos tome, srce nam ne da da ga izbacimo. Međutim, kuvanje u takvom posuđu može da Vam donese probleme....
Nekoliko razloga da jedete ljutoNekoliko razloga da jedete ljuto
13. dec.
Razlog zašto je ljuto tako dobro za srčani sistem leži u njegovoj sposobnosti da uklanja krvne ugruške....
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeNekoliko razloga da jedemo trešnje
26. jun
Evo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje: 1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma. On pomaže u regulisanju srčanog ritma i krvnog pritiska; 2....
Prava šupla iz grada RazlogaPrava šupla iz grada Razloga
04. avgust
Sipamo kašu od brašna, tako da se rasporedi ravnomerno po celoj posudi. Stavljamo u rernu i pečemo na 250 stepeni pola sata, dok se ne zapeče....
Ajle - turski slatkiš u kalupu za kuglofAjle - turski slatkiš u kalupu za kuglof
19. januar
Kalup ponovo stavite u rernu na 170 stepeni i pecite, proverite čačkalicom za zube da li je gotovo....
Slatkiš sa jabukama, cimetom i čokoladomSlatkiš sa jabukama, cimetom i čokoladom
09. feb.
Za nadev oljuštite i očistite jabuke i nasecite ih na manje kockice. Promešajte brašno i cimet i u valjajte jabuke u tu smesu. Dodajte sitno narezanu čokoladu. Posebno izmutite jaja, šećer, ulje i kiselo mleko. Dodajte...
Slatkiš od jabuka, oraha i cimetaSlatkiš od jabuka, oraha i cimeta
13. mart
Kada je slatkiš gotov, ostavite ga još 10 minuta u isključenoj rerni, nakon toga ga izvadite, ohladite i izvadite iz pleha. pospite ga šećerom u prahu i nasecite na parčad....
Brzi slatkiš sa jabukama i keksomBrzi slatkiš sa jabukama i keksom
23. feb.
Ostavite slatkiš u frižideru najmanje 6 sati, da keks omekša i da primi sok od jabuka....
Jednostavan slatkiš sa kremom od vanileJednostavan slatkiš sa kremom od vanile
17. feb.
Ali da bi ovaj kolač zaista bio ukusan, možete i sami pripremiti domaći krem od vanile. Gotovim kremom popunite rupice u kori i prekrijte celu koru. Dekoracija je stvar vaše inspiracije....
Nekoliko razloga da koristite začin selenNekoliko razloga da koristite začin selen
08. jun
Selen - to je biljka poznata čovečanstvu još od drevnih vremena. U prošlosti su ljudi lečili reumatizam i prehladu čajem od selena. Zanimljiva je činjenica da su u srednjem veku putujući trgovci koristili selen kao aromatizator...
5 razloga da NE PIJETE kafu5 razloga da NE PIJETE kafu
04. mart
Sada ćemo se fokusirati na 5 razloga zašto ne treba piti kafu ili barem ne preterivati....
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraNekoliko razloga da jedete meso kengura
29. dec.
Ovo je dobar razlog da se konzumira ova delikatesna vrsta hrane za održavanje figure i dobrog zdravstvenog stanja....
10 razloga da jedete više paprike10 razloga da jedete više paprike
27. sep.
1. Kada je sadržaj vitamina C u pitanju, paprika je u velikoj prednosti u odnosu na limun i ribizlu. Treba imati na umu da se najviše askrobinske kiseline nalazi oko drške, a taj deo obično sečemo i bacamo kada čistimo...