Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pet važnih razloga da jedete pasulj češćeU galeriji pogledajte 5 važnih razloga, zbog kojih pasulj obavezno treba da prisustvuje na vašoj trpezi.
pageBorba protiv raka
Pasulj je bogat antioksidansima, koji su odlični saveznici u borbi protiv raka....
27. feb.
Nekoliko važnih razloga da pijete sok od dinjeRazlog tome jeste kalijum koji pomaže u borbi sa ovim stanjem.
Istraživanja su pokazala da jedna čaša soka od dinje sadrži 34% dnevnih potreba za vitaminom C....
25. feb.
Nekoliko važnih razloga da rednovno konzumirate tahini od susamaRazlozi da se konzumira tahini nisu jedan ili dva. On je odlično sredstvo za jačanje imuniteta, jer sadrži vitamine B rupe i vitamin E. B vitamini su važni za rad organizma....
22. maj
Kroketi sa sedam ribaKada su oblikovani svi kroketi stavlja se ulje da se zagreje. Prže se.
Uz krokete sa sedam vrsta riba mnogo dobro ide belo vino....
08. dec.
Šupla iz grada RazlogaTreba da dobijete testo, koje je malo gušće od testa za palačinke.
Prebacite ga u prethodno nauljenu tepciju, pa dodajte maslac i izmrvljeni sir....
31. okt.
Čokoladni slatkiš sa 3 sastojkaStavite krem od lešnika (Nutela ili ovaj koji ja koristim) na oko pola minuta ili minut da se rastopi.
Jaja po želji možete prethodno umutititi žicom....
10. mart
Turski slatkiš sa kiselim mlekomOstaviti ga da se potpuno ohladi.
Gotov slatkiš preliti hladnim sirupom dok je jos vreo i vratiti ga na oko pet minuta u isključenu rernu. Posle toga ga izvaditi i pustiti da se ohladi....
06. feb.
Brz slatkiš sa izlomljenim keksomSlatkiš se može odmah jesti ili da se vrati u frižider da se još malo stegne....
21. april
Posan grčki slatkiš sa orasimaUmesiti testo od brašna sa praškom za pecivom i malo ulja. Šećer rastvoriti u toploj vodi i dodati brašno. Dodati i cimet, suvo grožđe, orahe i preostalo ulje.
Umesiti glatko testo, pa ga sipati u pleh u koji je prethodno...
14. mart
Slatkiš od pomorandže sa kremomIzravnajte s strane, skupljajući nožem pažljivo suvišan krem, tako da se dobiju kocke....
10. sep.
Slatkiš sa kakaom i kokosomIzvadite i ostavite da se ohladi. Po želji, kolač možete posuti šećerpm u prahu ili ga zaliti glazurmom po želji....
19. feb.
Pet znakova da je krajnje vreme da izbacite stari tiganjUprkos tome, srce nam ne da da ga izbacimo.
Međutim, kuvanje u takvom posuđu može da Vam donese probleme....
14. avgust
Nekoliko razloga da jedete ljutoRazlog zašto je ljuto tako dobro za srčani sistem leži u njegovoj sposobnosti da uklanja krvne ugruške....
13. dec.
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeEvo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje:
1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma. On pomaže u regulisanju srčanog ritma i krvnog pritiska;
2....
26. jun
Prava šupla iz grada RazlogaSipamo kašu od brašna, tako da se rasporedi ravnomerno po celoj posudi.
Stavljamo u rernu i pečemo na 250 stepeni pola sata, dok se ne zapeče....
04. avgust
Ajle - turski slatkiš u kalupu za kuglofKalup ponovo stavite u rernu na 170 stepeni i pecite, proverite čačkalicom za zube da li je gotovo....
19. januar
Slatkiš sa jabukama, cimetom i čokoladomZa nadev oljuštite i očistite jabuke i nasecite ih na manje kockice.
Promešajte brašno i cimet i u valjajte jabuke u tu smesu. Dodajte sitno narezanu čokoladu.
Posebno izmutite jaja, šećer, ulje i kiselo mleko. Dodajte...
09. feb.
Slatkiš od jabuka, oraha i cimetaKada je slatkiš gotov, ostavite ga još 10 minuta u isključenoj rerni, nakon toga ga izvadite, ohladite i izvadite iz pleha. pospite ga šećerom u prahu i nasecite na parčad....
13. mart
Brzi slatkiš sa jabukama i keksomOstavite slatkiš u frižideru najmanje 6 sati, da keks omekša i da primi sok od jabuka....
23. feb.
Jednostavan slatkiš sa kremom od vanileAli da bi ovaj kolač zaista bio ukusan, možete i sami pripremiti domaći krem od vanile.
Gotovim kremom popunite rupice u kori i prekrijte celu koru. Dekoracija je stvar vaše inspiracije....
17. feb.
Nekoliko razloga da koristite začin selenSelen - to je biljka poznata čovečanstvu još od drevnih vremena. U prošlosti su ljudi lečili reumatizam i prehladu čajem od selena. Zanimljiva je činjenica da su u srednjem veku putujući trgovci koristili selen kao aromatizator...
08. jun
5 razloga da NE PIJETE kafuSada ćemo se fokusirati na 5 razloga zašto ne treba piti kafu ili barem ne preterivati....
04. mart
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraOvo je dobar razlog da se konzumira ova delikatesna vrsta hrane za održavanje figure i dobrog zdravstvenog stanja....
29. dec.
10 razloga da jedete više paprike1. Kada je sadržaj vitamina C u pitanju, paprika je u velikoj prednosti u odnosu na limun i ribizlu. Treba imati na umu da se najviše askrobinske kiseline nalazi oko drške, a taj deo obično sečemo i bacamo kada čistimo...
27. sep.