Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Kroketi»Kroketi sa sedam riba

Kroketi sa sedam riba

TatyanaTatyana
Pomoćnik kuvara
104644
Kroketi sa sedam riba
Fotografije: Tatyana
1 / 3
08/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Hrskavi kroketi od riba servirani sa hladnim pivom ili belim vinom i u dobrom društvu!"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 100 g, pečena
  • brancin - 100 g, pečen
  • orada - 100 g, pečena
  • skuša - 100 g, pečena
  • zubarica - 100 g, pečena
  • šaran - 100 g, pečen
  • afrički som - 100 g, pečen
  • crvene paprike - 4 komada
  • zelene paprike - 4 komada
  • luk - 1 glavica
  • zelene masline - 150 g, bez koštica
  • biber
  • so
  • jaja - 5 komada
  • kukuruzno brašno - za pohovanje
  • kornfleks - za pohovanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Sve vrste riba se odvoje od kostiju. Iskidaju se na komade u veliku posudu. Dve vrste paprika se operu i očiste od semenki. Iseku se na lente.

Luk se očisti i iseče na sitno. U tiganj se stavlja malo ulja da se zagreje. Luk i paprike se zaprže. Dodaju se u posudu sa ribom.

Masline se seku na sitno. Dodaju se. Razbijaju se 2 jaja. Dodaju se so i biber. Zamese se svi sastojci.

Oforme se šnicle.

U dubok i širok tanjir se razbiju preostala jaja. Ako je neophodno mute se još. U drugi duboki tanjir se sipa kukuruzno brašno.

Kornflejks se namrvi i stavlja se u treći duboki tanjir.

Oblikovane riblje šnicle se potapaju u jaje. Uvaljaju se u kukuruzno brašno, ponovo se potapaju u jaje i uvaljaju se u kornfleks.

Kada su oblikovani svi kroketi stavlja se ulje da se zagreje. Prže se.

Uz krokete sa sedam vrsta riba mnogo dobro ide belo vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: