Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Špargle sa pavlakomŠpargle skuvajte u lagano posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Ocedite od vode i poređajte ih u tanjir.
Prelijte ih zagrejanim maslacem i pavlakom. Možete naseckati malo svežeg peršuna za ukras....
17. jul
Konzerviranje i čuvanje tikvicaIz tog razloga veliki broj domaćica želi da ima konzervirane tikvice koje mogu da koriste i tokom hladnih zimskih meseci. Evo ideja kako tačno da ih čuvate....
27. jul
Čuvanje i konzerviranje sočivaNakon otvaranja, konzervirano sočivo operite čuvajte u zatvorenim staklenim posudama u frižideru, a ne u otvorenim posudama. Tako će moći da traje 3-4 dana....
22. januar
Čuvanje i konzerviranje pečurakaKada konzervirate pečurke, nemojte ih dugo ostavljati da čekaju na obradu. Dobro bi bilo da ih stavite u zamrzivač dan-dva nakon što su ubrane ili kupljene....
24. april
Čuvanje i konzerviranje limunaČuvanje isečenih limuna
Isečena strana limuna treba da bude pokrivena....
27. feb.
Špargle i prokelj na maslacuOgulite špargle ljuštilicom za krompir, odsecite debele delove.
Zagrejte maslac i ulje u tiganju, sipajte prokelj, a ubrzo nakon njega dodaje špargle....
13. nov.
Špargle i paradajz na roštiljuOčistite špargle od grubljih delova.
Ako su veće, presecite ih po dužini.
Paradajz presecite na polovine.
Pomešajte maslinovo ulje, izgnječeni beli luk, sitno naseckanu majčinu dušicu i sirće balzamiko....
23. jun
Zelene špargle na roštiljuPrebacite špargle u tanjir za serviranje, obilno prelijte dobrim maslinovim uljem i pospite maldon solju.
Odlično predjelo ili prilog za pečeno meso i ribu su ove špargle na roštilju!
Prijatno!...
24. jun
Špargle sa holandskim sosomŠpargle se serviraju tako što se u svaki tanjir sipa malo sosa, a odozgo špargle....
01. okt.
Dinstane špargle sa maslacemOdsecite donji deo špargli. Operite i osušite. U tiganju rastopite kravlji maslac, zajedno sa uljem.
Stavite špargle. Pržite kratko, mešajte s vremena na vreme....
16. dec.
Pržene špargle sa jajimaUgrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i u njemu ispržite dok špargla ne promeni boju i beli luk - oko 3-4 minuta....
06. maj
Kuvane špargle sa majonezomŠpargle se očiste i oljušte. Stavljaju se u posoljenu vodu i kuvaju.
Sos se ukrašava sa sitno iseckanim lukom i kiselim krastavčićima.
Dinstane špargle se prelivaju sosom....
02. avgust
Špargla u rerniOčistite špargle od grubljih delova i poređajte ga u vatrostalnu posudu, koju ste prethodno postavili aluminijumskom folijom.
Namažite povrće rukama, tako da bude pokriveno ravnomerno maslinovim uljem....
20. april
Zapečene špargle sa mladim lukomOčistite špargle i nasecite ih na srednje velike komade (oko 1-2 cm). Spustite ih u vrelu, posoljenu vodu da se skuvaju, ali pazite da ih ne prekuvate. Izvadite i ocedite skuvane špargle....
11. okt.
Špargle sa parmezanom i kačkavaljemŠpargle se oljušte, povežu u snopove i kuvaju u mleku i malo posoljene vode.
Ocede se i odvežu nakon kuvanja. Pospite ih sokom od limuna. Prelijte otopljenim maslacem i pospite parmezanom i kačkavaljem....
14. mart
Zelene špargle sa sosom HolandezIzvadite gotove špargle na poslužavnik, pospite ih Maldonskom solju u ljuspama i zalijte svilenim sosom Holandez. Poslužite odmah.
Zelene špargle sa sosom Holandez su gotove....
07. feb.
Sotirane špargle sa holandez sosomPrelivamo špargle toplim sosom odozgo. Imate odlične sotirane špargle sa holandez sosom....
08. maj
Špargla u pilećoj šnicliU svaku šniclu zavijte po jednu šparglu.
Propržite ih malo u tiganju sa malo maslinovog ulja. Prebacite u tavu, koju ste obložili papirom za pečenje.
Preko svakog rolata stavite po parče paradajza....
18. april
Saveti za čuvanje i konzerviranje cvekleEvo i nekoliko recepata za konzerviranje cvekle:
1....
15. maj
Špargle na pari sa laganim sosomŠpargle na pari se serviraju tako što se svaki tanjir prelije sa malo sosa i na vrh se stavi deo špargli....
26. jul
Bele špargle sa sosom u rerniOljuštite špargle ljuštilicom za povrće i odsecite žilavi donji deo (da biste znali gde da isečete, preporučujem da špargle savijete do kraja i one se tada slome na deo koji je jestiv i deo koji je žilav....
27. april
Špargle sa maslinovim uljem i maslacemOdmrznemo špargle, osušimo i isečemo na komade po 5-6 cm.
Isečemo očišćenu šargarepu.
Ugrevamo maslinovo ulje u tiganju 5-6 minuta, posle dodajemo špargle....
12. okt.
Bele špargle sa sosom od majonezaZa sos umutite sve namirnice i poslužite prohlađene špargle sa sosom od majoneza.
Ako jedete vruće špargle, nećete osetiti njihov ukus, a isto tako i ako su veoma hladne....
23. jul