Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Brza Predjela»Sotirane špargle sa holandez sosom

Sotirane špargle sa holandez sosom

Sotirane špargle sa holandez sosom
Fotografije: Vilhelmina Nikolova
1 / 2
08/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Sotirane špargle sa holandez sosom - zvučio kao da smo u MasterChef, poznati - i ukus je isto tako očaravajući, kao i ime samog jela"

Potrebni sastojci

  • špargle - 200 g
  • žumanca - 3 komada
  • voda - 50 ml
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • biber
  • kravlji maslac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove špargle sa sosom operemo špargle, poravnamo i oljuštimo.

Stavljamo 2 supene kašike maslaca u tiganj sa iseckanim čenovima belog luka.

Kad se maslac rastopi, stavljamo špargle jednu do druge. Špargle treba da omekšaju i da malo potamne i onda ih posolimo odozgo i stavljamo biber.

Ostavljamo sa strane da upiju preostali maslac.

Počinjemo sa pripremom holandez sosa, u šerpu sipamo vodu tako da možemo da staivmo još jednu posudicu unutra za paru da dođe do dna, ali ne i da potone.

Stavljamo 3 žumanca unutra i počinjemo da mešamo, kontrolišemo temperaturu. Sipamo pola šolje vode slične temperature žumancu i nastavljamo da mešamo.

Nakon toga dodajemo sok od limuna i na kraju malo soli i bibera, ako počne da se zgušćuje možemo dodati još malo vode.

Prelivamo špargle toplim sosom odozgo. Imate odlične sotirane špargle sa holandez sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: