Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

1
Pite
1

Jaja umutite, dodajte im kiselo mleko zajedno sa praškom za pecivo, šećer i ulje.
U nauljanu tavu stavljajte po dve kore, zatim smesu, pa tako...

Ovo je odličan način da se upotrebi višak kora. Ova smesa se može izlivati i u kalupe za mafine i mogu joj se dodavati drugi sastojci po ukusu....

Gibanicu od domaćih kora na moj način izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohladi, pa izručiti iz tepsije i poslužiti vruću uz jogurt....

Kora treba da bude providna, ako možete, preporučuje se da je razvlačite rukama.
Stavite po malo nadeva na svaku koru i uvijte u rolat....

1

U posudi dodati jaja, sir, kiselo mleko, brašno i sodu, i sve dobro promešati dok se ne dobije smesa za nadev.
Vaditi dve po dve kore za pitu....

Uzmite 2 kore za pitu, premažite ih smesom od jaja i pospite sirom....

Početi sa ređanjem kora u krug, od sredine.
Pitu premazati sa malo žumanca i maslaca.
Peći u zagrejanoj peći na 180 stepeni....

Svaku loptu namazati masnoćom, napravljenom od 50 g maslaca i 50 g masti, pa ih ređati u tavu. Ostaviti da odstoje 40-80 minuta....

Kada pita od tikvica i sira bez kora porumeni, izvaditi je iz rerne i ostaviti da se prohladi, pa seći na kocke i servirati....
Rejting
4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni: