Način pripreme
Operite voće, trešnje očistite od koštice, kajsije isecite na pola.
Kroasane isecite po dužini na dve polovine, a svaku isecite po sredini. Od jednog kroasana treba da dobijete 4 parčeta, ukupno 8.
Ugrejte 400 ml svežeg mleka sa šećerom i vanilom. U preostalom mleku, žicom umutite puding i sipajte lagano u vrelo mleko. Mešajte dok se ne zgusne, skinite sa vatre i pomešajte sa maslacem da se rastopi od toplote.
U posudi, prečnika 20 sa 10 cm, na providnoj foliji poređajte polovine kajsija, pored njih trešnje. Jednu od kajsija isecite na kockice i pomešajte sa kremom.
Sipamo deo krema da pokrije voće, preko poređamo 4 dela prvog kroasana, krem, kroasane, krem i odozgo za dno, zato što se okreće, poređamo keks sa kakaom.
Ivice folije sakupljamo i ostavljamo na 4-5 sati u frižideru da se stegne. Okrećemo na tanjir, skidamo foliju i posipamo rendanom crnom čokoladom.
Odličan letnji desert bez pečenja.
Sa kiselkastim ukusom kajsija koji je odličan za kolač.
Neka vam je slatko!