Način pripreme
Rerna - 170-180 stepeni; Kalup za kolač prečnika oko 24 cm, pokriven papirom (uključujući i njegove ivice).
Mikserom se na visokoj brzini umute jaja i šećer dok ne pobele. Dodaje se pire od kajsija, nakon toga iz tri puta brašno s praškom za pecivo, a nakon toga i meki maslac. Dodaje se i vanila. Muti se na niskoj brzini miksera, samo dok se ne sjedine sastojci.
Smesa se sipa u kalup za kolač, a odvoji se oko 2 do 3 kašike testa. Zaravni se špatulom. Odozgo se poređaju kriške kajsije, a između njih se stavljaju polovine trešnji.
U odvojenu smesu se dodaju oko 2 kašike hladne vode, meša se kašikom i nakapa se preko voća. Nije neophodno da se potpuno prekrije.
Peče se na 170-180 stepeni oko 30-40 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.
Kolač se izvadi iz rerne i nakon 10 minuta se sklanja ivica kalupa i otvara se papir da se ne ovlaži.
Potpuno ohlađen se posipa šećerom u prahu.