Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Kolač sa kajsijama i trešnjama

Kolač sa kajsijama i trešnjama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k218
Kolač sa kajsijama i trešnjama
Fotografije: marcheva14
1 / 5
29/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Neizrečena, ali održana obećanja za ukusno uživanje - kolač sa kajsijama i trešnjama"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada, na sobnoj temperaturi
  • šećer - 100 g
  • sveže mleko - 3 kašike, na sobnoj temperaturi
  • maslac - 140 g, sobna temperatura
  • kajsije - 3 komada, velike (viljuškom izgnječene u pire)
  • brašno - 200 g, belo
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • vanila - 1 kašičica
  • kajsije - oko 10 komada
  • trešnje - oko 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170-180 stepeni; Kalup za kolač prečnika oko 24 cm, pokriven papirom (uključujući i njegove ivice).

Mikserom se na visokoj brzini umute jaja i šećer dok ne pobele. Dodaje se pire od kajsija, nakon toga iz tri puta brašno s praškom za pecivo, a nakon toga i meki maslac. Dodaje se i vanila. Muti se na niskoj brzini miksera, samo dok se ne sjedine sastojci.

Smesa se sipa u kalup za kolač, a odvoji se oko 2 do 3 kašike testa. Zaravni se špatulom. Odozgo se poređaju kriške kajsije, a između njih se stavljaju polovine trešnji.

U odvojenu smesu se dodaju oko 2 kašike hladne vode, meša se kašikom i nakapa se preko voća. Nije neophodno da se potpuno prekrije.

Peče se na 170-180 stepeni oko 30-40 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.

Kolač se izvadi iz rerne i nakon 10 minuta se sklanja ivica kalupa i otvara se papir da se ne ovlaži.

Potpuno ohlađen se posipa šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: