Način pripreme
U posudi umutite jaja, šećer i vanilu dok ne pobele (oko 3-4 minuta). Dodaje mleko i maslac, malo po malo, i nastavite da mutite srednjom brzinom miksera.
Prosejte brašno, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu. Brašno dodajte u smesu od jaja, postepeno i uz neprestano mešanje. Nakon toga dodajte kore od pomorandže.
Kad smesa postane homogena, podelite je u dve posude. U jednu stavite kakao i ponovo mešajte dok ne postane homogena. Dve posude pokrijte streč folijom i ostavite na 1 sat u frižideru da odstoji. Na ovaj način će biti mekše.
Ugrejte rernu na 200 stepeni. U kalupe za mafine stavite paprine korpice. Punite do 2/3 sa obe smese. Stavite kakao smesu, pa posle drugu. Možete ili smenjivati, ili promešati čačkalicom za zube da dobijete različite oblike.
Druga varijanta je da napunite u 2 šprica smese i u isto vreme da stavljate u kalup. Kad se ispeku, jedan deo će biti beo, a drugi braon.
Pre nego što stavite da se peku možete ih posuti šećerom. Pecite na 200 stepeni oko 20-30 minuta ili proverite čačkalicom za zube.