Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Dvobojne magdalene

Dvobojne magdalene

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Dvobojne magdalene
Fotografije: Stanislava Armyanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Da li znate šta kažu za magdalene - dvobojne su božanstvene"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • jaja - 3 komada, srednja
  • šećer - 180 g
  • vanila - 2 komada
  • maslinovo ulje - 200 ml
  • mleko - 65 ml, punomasno
  • prašak za pecivo - 16 g
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • kora od pomorandže - 1 supena kašika
  • kakao - 1 supena kašika
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja, šećer i vanilu dok ne pobele (oko 3-4 minuta). Dodaje mleko i maslac, malo po malo, i nastavite da mutite srednjom brzinom miksera.

Prosejte brašno, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu. Brašno dodajte u smesu od jaja, postepeno i uz neprestano mešanje. Nakon toga dodajte kore od pomorandže.

Kad smesa postane homogena, podelite je u dve posude. U jednu stavite kakao i ponovo mešajte dok ne postane homogena. Dve posude pokrijte streč folijom i ostavite na 1 sat u frižideru da odstoji. Na ovaj način će biti mekše.

Ugrejte rernu na 200 stepeni. U kalupe za mafine stavite paprine korpice. Punite do 2/3 sa obe smese. Stavite kakao smesu, pa posle drugu. Možete ili smenjivati, ili promešati čačkalicom za zube da dobijete različite oblike.

Druga varijanta je da napunite u 2 šprica smese i u isto vreme da stavljate u kalup. Kad se ispeku, jedan deo će biti beo, a drugi braon.

Pre nego što stavite da se peku možete ih posuti šećerom. Pecite na 200 stepeni oko 20-30 minuta ili proverite čačkalicom za zube.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: