Način pripreme
50 komada kalupčića sa prečnikom od 4 cm.
Belanca za puslice se mute zajedno sa solju u sneg. Dodaju se šećer i limunov sok. Smesa se muti dok se ne zabeli i dok se šećer u potpunosti ne istopi.
Rerna se unapred zagreva na 160 °C, tepsija se oblaže papirom za pečenje i odozgo se stavljaju kalupčići.
Ako koristite plitke tepsije rerne, u jednu takvu tepsiju će stati polovina kalupčića.
Pomešaju se kokosovo brašno i šećer u prahu i pažljivo se dodaju u smesu sa belancima. Smesa ne sme da bude preterano suva u mrvama, niti previše tečna.
Kada je smesa za puslice od kokosa gotova, pune se kalupi.
Stavljaju se u prethodno zagrejanu rernu i suše se tako da su sasvim blago vlažni, oni će biti tvrdi kada se izvade iz rerne i hlade se na rešetci ili većem tanjiru. Pečenje oduzima otprilike 12-15 minuta.
Ako koristite čokoladnu kuvertiru, treba da je istopite na vodenoj pari u metalnoj posudi. Zatim se puni u kesu i ukrašavaju se puslice.
Moje puslice sam napravila da budu crno-bele tako što sam pomešala polovinu smese sa kakaom. Na kakao puslice sam dodala belu čokoladu odozgo.
Komentari