Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Teleći jezik u ekspres loncu

Teleći jezik u ekspres loncu

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Teleći jezik u ekspres loncu
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Odlično meze za prijatelje, jednostavno se priprema u ekspres loncu"

Potrebni sastojci

  • svinjski jezik - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 1 - 2 struka
  • peršun - 1 - 2 korena
  • biber - 10 zrna
  • lovorov list - 2 komada
  • peršun - nekoliko grančica
  • so - 1 supena kaška
  • šarena so - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo jezik i stavljamo ga u ekspres lonac. Sipamo 2 litre vode i ostavljamo da provri.

Otvaramo lonac, procedimo bujon i dodajemo glavice luka cele, koren peršuna, celer, lovorov list i biber. Dodajemo i so.

Zatvaramo šerpu i stavljamo ponovo na jaku vatru. Kad počne da šišti, smanjujemo vatru i kuvamo 40 minuta. Kad bude gotov, sečemo na kriške.

Poređamo na tanjir i posipamo šarenom solju, serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: