Mariniran svinjski flam iz rerne

21/07/2018
"Mi vam kažemo da znate - najbolji prilog za ove marinirane svinjske flamove je još mariniranih svinjskih flamova "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano479
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • biber - prstohvat, mleven
  • svinjski flam - 1 kg
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • đumbir - 2 cm, svež
  • beli luk - 4 čena
  • cimet - 1/2 kašičice
  • karanfilić - 3 - 4 zrna
  • tamno pivo - 200 ml
  • med - 1 supena kašika
  • soja sos - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Flamove posipamo biberom.

Stavljamo ih u duboku posudu sa mašću i kratko pržimo sa obe strane.

Izvadimo i na njihovo mesto stavljamo čenove belog luka i đumbir, isečen na krugove, dodajemo sve ostale začine.

Sve promešamo.

U pleh stavljamo rebra i odozgo prelivamo pripremljenom smesom.

Pokrivamo folijom i stavljamo u rernu da se peče na tihoj vatri.

Vadimo flamove i serviramo sa dodatkom po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar