Način pripreme
Pripremite sve povrće, a paradajz i šargarepu posebno iseckajte, luk, papriku i celer isecite na kockice. Krompir isecite na veće kockice.
Zagrejte ulje na umerenoj vatri, sa prstohvatom soli i celerom. Nakon 2-3 minuta dodajte šargarepu i papriku i ešajte još 4-5 minuta.
Dodajte paradajz sa još malo soli i kada voda ispari, ali ne u potpunosti, dodajte mleveno meso i biber, pa mešajte, dok se ne izmrvi. Sklonite sa vatre, prebacite u tavu i dodajte sitno iseckan peršun i kockice krompira.
Prelijte sa 300 ml vode, dodajte alevu papriku i dobro promešajte.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 16-17 minuta ili dok krompir ne bude polugotov.
Izvadite tavu i dodajte jufku i još vode, jer će skoro sva voda da ispari (oko 200 ml) i vratite u rernu još 10 minuta ili dok jufka ne omekša u potpunosti, kao i krompir.
Prelijte jelo umućenim jajima sa brašnom, solju i kiselim mlekom i pecite dok preliv ne dobije zlatnu boju.
Prijatno!
*Svi sastojci su za pravougaonu tavu veličine 17x28cm.