Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Marinirano pileće meso u sosu od sireva

Marinirano pileće meso u sosu od sireva

MissaMissa
Pomoćnik kuvara
278158
Marinirano pileće meso u sosu od sireva
Fotografije: Missa
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Dijeta se odlaže, ponavaljamo, dijeta se odlaže, jer je na meniju danas marinirano pileće meso sa sosom od sireva"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - ili pileće grudi
  • marinada
  • sir - 200 g
  • topljeni sir - 100 g
  • pavlaka za kuvanje - manje pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu prelijte marinadom i ostavite da se marinira u frižideru nekoliko sati. Kada je gotovo, pecite ga na grilu, roštilju ili u tiganju.

Za sos izmrvite beli sir, a topljeni isecite na manje komadiće i kada promešate, stavite u duboki tiganj ili kaserolu na ringli. Temperatura je veoma važna - ne treba da bdue mnogo visoka.

Mešajte bez prestanka i kada se otopi smesa od sireva i postane homogena, dodajte pavlaku posetepeno. Mešajte dok ne bude gotovo, a zatim sosom prelijte meso.

Za osos nemojte koristiti nikakve začine, jer sirevi imaju svoju aromu i karakterističan ukus, ali to ne isključuje korišćenje začina u marinadi ili u dekoraciji tanjira.

Možete eksperimentisati sa raznim vrstama sira!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: