Način pripreme
Jagnjeće meso se opere veoma dobro. Stavlja se u posudu sa poklopcem u kojoj će se peći. Preliva se belim vinom i ostavlja se 20 minuta na hladnom.
Đumbir se promeša sa senfom i brašnom od belog luka dok se ne dobije homogena smesa.
Nakon što meso odstoji, izvadi se iz posude u stavlja se na dasku. Smesom od senfa se maže sa svih strana.
Vino se sipa u posudu u koju se dodaje kari, biber, so i ulje. Promeša se dok se ne dobje homogena smesa.
Meso se vraća u posudu za pečenje. Preliva se sa dve strane belim vinom sa začinima. Ostavlja se jedan sat na hladnom.
Peče se pod poklopcem 2 sata u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni nakon čega se sklanja poklopcac i jagnjeće meso u sosu od senfa se peče 30 minuta.
Ukusna pečena jagnjetina sa prijatne večeri kod kuće!