Jagnjeće brizle na roštilju

06/07/2018
"Brizle su odličan delikates, a na roštilju su, blago rečeno, božanstvenog ukusa "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano1 317
  • Pregledi tokom meseca59
  • Pregledi tokom sedmice18
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • jagnjeće brizle - 250 g
  • so - 3 prstohvata ili po ukusu
  • korijander - 1 supena kašika, sitno iseckan
  • peršun - 1/2 supene kašike, sitno iseckan
  • biber - po želji (sveže samleven)
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvajte jagnjeće brizle kratko (10 minuta) u lagano posoljenoj vodi. Ocedite i osušite.

Ocedite i osušite.

Oštrim nožem ili makazama odvojite bele kožice kojih ima na mesu. Možete to uraditi i dok su sirove, kožice liče na pileće i lako se skidaju.

Komade mesa možete iseći na dva dela ili ih ostaviti cele.

Pecite na jakom roštilju, pazite da se ne prepeku ili da ne pocrne spolja - to će uništiti kvalitet ukusa.

Posolite, pospite maslinovim uljem i svežim korijanderom i peršunom, servirajte tople.

Po želji možete dodatno začiniti sveže samlevenim biberom.

Prijatno.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar