Jagnjeće brizle na roštilju

Jagnjeće brizle na roštilju

Jagnjeće brizle na roštilju
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 5
06/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
"Brizle su odličan delikates, a na roštilju su, blago rečeno, božanstvenog ukusa"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće brizle - 250 g
  • so - 3 prstohvata ili po ukusu
  • korijander - 1 supena kašika, sitno iseckan
  • peršun - 1/2 supene kašike, sitno iseckan
  • biber - po želji (sveže samleven)
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvajte jagnjeće brizle kratko (10 minuta) u lagano posoljenoj vodi. Ocedite i osušite.

Ocedite i osušite.

Oštrim nožem ili makazama odvojite bele kožice kojih ima na mesu. Možete to uraditi i dok su sirove, kožice liče na pileće i lako se skidaju.

Komade mesa možete iseći na dva dela ili ih ostaviti cele.

Pecite na jakom roštilju, pazite da se ne prepeku ili da ne pocrne spolja - to će uništiti kvalitet ukusa.

Posolite, pospite maslinovim uljem i svežim korijanderom i peršunom, servirajte tople.

Po želji možete dodatno začiniti sveže samlevenim biberom.

Prijatno.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: