Teleća janija sa spanaćem

07/07/2018
"Teletina i spanać - savršena harmonija ukusa "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
  • Ukupno pregledano43
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 g, od kolenice
  • spanać - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1 supena kašika
  • vegeta - 1 kašičica
  • brašno - 2 supene kašike
  • lovorov list - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće meso, isečeno na kockice propržimo i kuvamo dok ne omekša, sa malo vode na tihoj vatri ili u ekspres loncu da bi bilo brže.

Ako je potrebno dodajemo još vode, ako kuvamo u običnoj šerpi.

Kad meso bude gotovo, pravimo zapršku od luka, šargarepe, paprike i brašna.

U šerpu sa željenom količinom bujona sipamo meso i zapršku.

Lepo promešamo, posolimo, dodajemo začine, isečen paradajz i spanać.

Janiju kuvamo još oko pola sata i serviramo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar