Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Janija»Teleća janija sa spanaćem

Teleća janija sa spanaćem

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Teleća janija sa spanaćem
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Teletina i spanać - savršena harmonija ukusa"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 g, od kolenice
  • spanać - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1 supena kašika
  • vegeta - 1 kašičica
  • brašno - 2 supene kašike
  • lovorov list - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće meso, isečeno na kockice propržimo i kuvamo dok ne omekša, sa malo vode na tihoj vatri ili u ekspres loncu da bi bilo brže.

Ako je potrebno dodajemo još vode, ako kuvamo u običnoj šerpi.

Kad meso bude gotovo, pravimo zapršku od luka, šargarepe, paprike i brašna.

U šerpu sa željenom količinom bujona sipamo meso i zapršku.

Lepo promešamo, posolimo, dodajemo začine, isečen paradajz i spanać.

Janiju kuvamo još oko pola sata i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: