Paradajz punjen ceđenim kiselim mlekom

08/07/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200224
"Od svih ukusnih predjela sa paradajzom, ovo nam je omiljeno. Probajte i shvatićete zašto "
Priprema20 min.
Kuvanje8 min.
Ukupno28 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano382
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 komada, srednje veličine
  • ceđeno kiselo mleko (katak) - oko 300 - 350 g
  • majonez - 2 kašike
  • kačkavalj - oko 150 g
  • masline - za ukras
  • so
  • biber - sveže mleven
  • jaja - 3 - 4, tvrdo kuvana
  • mirođija - nekoliko struka ili peršun
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz operite, isecite im gornje delove i izdubite deo sa semenkama.

Ostavite ih da se malo ocede u za to vreme umutite ceđeno kiselo mleko sa majonezom i maslinovim uljem.

Dodajte sve začine i so po želji, a na kraju dodajte rendani kačkavalj i izmrvljena jaja.

Napunite paradajz dobijenom smesom, a preko ukrasite strukovima peršuna i maslinama.

Isecite male tračice od poklopaca koje ste isekli, pa stavite po jednu do svake masline na paradajzu, tako da podsećaju na drške.

Poslužite odmah na kanapeu od listova zelene salate.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar