Krastavac punjen kiselim mlekom i sirom

Krastavac punjen kiselim mlekom i sirom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 5
08/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije2
"Na prvi pogled jednostavno, ali zapravo očaravajuće predjelo kojim ćete oduševiti svoje goste"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oprala sam i ogulila 1 srednje debeo i dugačak krastavac. Isekla sam ga na jednake komade.

Pomoću pribora za čišćenje paprika i kašičicom sam izdubila svaku od njih.

Okrenula sam ih na ubrus da se malo iscede, zato što kao što znate, krastavac sadrži mnogo vode.

Unutrašnjost sam sitno iseckala i lagano rukama istiskala vodu.

Stavila sam tako iseckanu unutrašnjost u posudu i u nju sam dodale nekoliko supenih kašika ovčijeg kiselog mleka, ovčiji sir, usitnjenog na oko, 2-3 istucana čena belog luka. (može mirođija, u ovom slupaj nisam stavila, ali bude sjajno s njom).

Dobro sam promešala.

Ovom smesom sam napunila čašice krastavca i ukrasila sam maslinama.

Krastavac punjen kiselim mlekom i sirom sam prelila maslinovim uljem.

Sjajno predjelo za rakiju, neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: