Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni paradajz»Paradajz punjen ceđenim kiselim mlekom

Paradajz punjen ceđenim kiselim mlekom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Paradajz punjen ceđenim kiselim mlekom
Fotografije: Jordanka Taseva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
4
"Od svih ukusnih predjela sa paradajzom, ovo nam je omiljeno. Probajte i shvatićete zašto"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 komada, srednje veličine
  • ceđeno kiselo mleko (katak) - oko 300 - 350 g
  • majonez - 2 kašike
  • kačkavalj - oko 150 g
  • masline - za ukras
  • so
  • biber - sveže mleven
  • jaja - 3 - 4, tvrdo kuvana
  • mirođija - nekoliko struka ili peršun
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz operite, isecite im gornje delove i izdubite deo sa semenkama.

Ostavite ih da se malo ocede u za to vreme umutite ceđeno kiselo mleko sa majonezom i maslinovim uljem.

Dodajte sve začine i so po želji, a na kraju dodajte rendani kačkavalj i izmrvljena jaja.

Napunite paradajz dobijenom smesom, a preko ukrasite strukovima peršuna i maslinama.

Isecite male tračice od poklopaca koje ste isekli, pa stavite po jednu do svake masline na paradajzu, tako da podsećaju na drške.

Poslužite odmah na kanapeu od listova zelene salate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: