Klasični Adana Kebap

DianaDiana
Šegrt
26583
Klasični Adana Kebap
Fotografije: Zori
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ako još uvek niste probali ili spremali adana kebap, vreme je da to uradite. Ovo iskušenje iz turske kuhinje je odlična varijanta da osvežite svakodnevni meni, koju nikako ne treba propustiti"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 800 g, mešano teleće i jagnjeće
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • paprike - 3 komada, pečene, crvene
  • ljute paprike - 1 komad, mala, po želji
  • maslac - 50 g, veoma mekan, ali ne otopljen
  • so
  • biber
  • kumin
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte, kao i beli luk i papriku i pomešajte sa mlevenim mesto i omesite sve, zajedno sa komadićima maslaca. Dodajte začine i peršun. Neka odstoji 2 sata na hladnom mestu.

Od ohlađenog mlevenog mesa napravite loptice, koje su za nijansu veće od loptica za stoni tenis.

Stavite ih na ražnjiće i prstima ih spljoštajte duž ražnjića - budite pažljivi, jer smesa treba da je tanka i ravnomerno raspoređena na ražnjićima. U suprotnom adana kebap se neće zadržati na ražnjiću.

Stavite ražnjiće u frižider na pola sata, dok se maslac ne stegne.

Pecite na roštilju sa svih strana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: