Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Klasični vinski kebap sa svinjskim mesom

Klasični vinski kebap sa svinjskim mesom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Klasični vinski kebap sa svinjskim mesom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Na trpezi će uvek biti mesta za klasični vinski kebap sa svinjskim mesom"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg
  • ulje - 1/2 šoljice
  • luk - 1 velika glavica
  • paradajz pire - 1 kašika
  • brašno - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 7 - 8 zrna (može i mleveni)
  • crveno vino - 1 šoljica
  • lovorov list - 1 komad
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite svinjetinu na male komade (25-30 g) i upržite ih u dubokom tiganju na zegrejanom ulju dok ne porumene.

Dodajte redom sitno seckani crni luk, brašno, alevu papriku i razređeni paradajz pire. Promešajte i dinstajte dok tečnost ne ispari.

Nakon toga dodajte vino i 2 šolje tople vode, posolite kebap sa svinjetinom po ukusu i dodajte lovorov list i biber.

Kuvajte ukusni vinski kebap na slaboj vatri dok meso potpuno ne omekša, a ako je potrebno, dodajte još vode.

Klasični vinski kebap sa svinjskim mesom poslužite topao, sa prilogom od kuvanog pirinča ili uz krompir pire.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: