Paprike punjene mlevenim mesom i pirinčem sa sosom od paradajza

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
09/07/2018
"Ako treba da jedemo samo 2 jela do kraja života, onda ćemo poručivati po dve porcije od ovih ukusnih paprika sa mlevenim mesom, pirinčem i sosom od paradajza "
Priprema40 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno115 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano441
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Povrće očistite. Luk, šargarepu i beli luk sitno iseckajte.

Zagrejte ulje na umerenoj temperaturi u dubokom tiganju. Luk propržite zajedno sa šargarepom oko 5 minuta dok ne omekšaju. Dodajte beli luk, promešajte. Nakon jednog minuta dodajte mleveno meso, mešajte i blago pritiskajte špatulom, dok mleveno meso promeni boju i dok se ne izmrvi.

Dodajte pirinač i dobro promešajte, da se sjedini sa ostalim sastojcima. Dodajte kumin i so po želji. Sipajte 1 šolju vode i ostavite jelo da se krška, dok pirinač ne upije vodu.

U međuvremenu očistite paprike od drški i semenki.

Kada je nadev gotov, napunite paprike pomoću male kašičice. Umočite otvore apprika u malo brašna i zatvorite kolutićem krompira. Poređajte paprike u odgovarajuću tavu.

Prelijte gotovim sosom od paradajza. Ako ste koristili svež paradajz, prethodno ga narendajte. Posolite i dodajte šećer po želji. Dodajte peršun i malo ulja. Ako je potrebno, dodajte malo vode.

Sos treba da pokrije paprike do pola.

Ispecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 60 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar