Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Paprike punjene mlevenim mesom i pirinčem sa belim sosom

Paprike punjene mlevenim mesom i pirinčem sa belim sosom

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Paprike punjene mlevenim mesom i pirinčem sa belim sosom
Fotografije: Doni Niki
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Paprike punjene mlevenim mesom i pirinčem u kombinaciji sa vašim omiljenim belim sosom"

Potrebni sastojci

  • crvene paprike - 10 komada
  • mleveno meso - 600 g
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 60 ml
  • so
  • crni biber
  • kumin
  • čubar
  • peršun
  • Za hladnu zapršku
  • kiselo mleko - 200 g
  • brašno - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike očišćene od drški i semenki se operu i pune se mlevenim mesom, dobro pomešanim sa začinima (so, crni biber, aleva paprika, čubar, kumin, peršun) u koje sam dodala oprani pirinač. Paprike punim sirovim proizvodima.

Ređam ih u šerpu, zalivam ih toplom vodom, dodajem ulje, so, crni biber, kumin, čubar. Kada su pirinač i mleveno meso uzabreli, to je otprilike 20 minuta nakon proviranja, vadim paprike u tepsiju i stavljam ih u rernu na 200°C da se zapeku.

U sos dodajem 200 g kiselog mleka, u koje sam stavila 3-4 supene kašike brašna i malo mlake vode, da se dobije glatka kašica.

Od vrućeg sosa zahvatim nekoliko kutlača i sipam u hladnu zapršku, mešam da se izravnaju stepeni i da se sos ne pretvori u grudvice.

Dodajem ga u ostali deo sosa i ostavlja da malo vri dok se ne zgusti. Zapečene punjene paprike vraćam u sos i posipa naseckanim peršunom.

Ako ostane nadev od mlevenog mesa sa pirinčem, pravim ćuftice i ubacujem ih u paprike.

Neka vam je ukusno sa mojim paprikama punjenim mlevenim mesom i pirinčem sa belim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: