Način pripreme
Povrće očistite. Luk, šargarepu i beli luk sitno iseckajte.
Zagrejte ulje na umerenoj temperaturi u dubokom tiganju. Luk propržite zajedno sa šargarepom oko 5 minuta dok ne omekšaju. Dodajte beli luk, promešajte. Nakon jednog minuta dodajte mleveno meso, mešajte i blago pritiskajte špatulom, dok mleveno meso promeni boju i dok se ne izmrvi.
Dodajte pirinač i dobro promešajte, da se sjedini sa ostalim sastojcima. Dodajte kumin i so po želji. Sipajte 1 šolju vode i ostavite jelo da se krška, dok pirinač ne upije vodu.
U međuvremenu očistite paprike od drški i semenki.
Kada je nadev gotov, napunite paprike pomoću male kašičice. Umočite otvore apprika u malo brašna i zatvorite kolutićem krompira. Poređajte paprike u odgovarajuću tavu.
Prelijte gotovim sosom od paradajza. Ako ste koristili svež paradajz, prethodno ga narendajte. Posolite i dodajte šećer po želji. Dodajte peršun i malo ulja. Ako je potrebno, dodajte malo vode.
Sos treba da pokrije paprike do pola.
Ispecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 60 minuta.