Način pripreme
Izmrvite keks na prah i pomešajte sa kakaom. Dodajte rastopljeni maslac i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Dobijenu masu od keksa stavite na pleh, prečnika 18-20 cm, na dno stavite najlonsku foliju. Pritisnite i poravnajte kašikom da dobijete koru i stavite na 20 minuta u zamrzivač.
Dobro očišćeno voće prelijte kristal šećerom i dinstajte oko 5-6 minuta na umernenoj vatri. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Želatin potopite sa 2-3 supene kašike hladne vode da nabubri, nakon toga rastopite na pari.
U dubokoj posudi umutite slatku pavlaku. Dodajte krem sir i rastopljeni želatin, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Dobijeni krem sipajte na hladnu koru i stavite ponovo u zamrzivač na oko 20 minuta da se stegne.
Izvadite čizkejk iz zamrzivača. Uz pomoć folije izvadite na pleh i stavite u odgovarajući tanjir za serviranje. Odozgo ukrasite hladnim voćem i stavite na 20 minuta u frižider.
Servirajte hladan.