Način pripreme
Mali zeleni orasi (veličine šipurka) se beru krajem maja, početkom juna, kada su sasvim krhki i najkorisniji.
Oni sadrže veliku količinu joda, kalijuma, kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, vitamina B1, B2, B8, C, E, P, tanina, proteina, flavonoida, karotena, organskih kiselina, eteričnih ulja i mineralnih soli.
Eliksir od zelenih oraha pomaže:
- poboljšanju funkcije mozga,
- poboljšanju cirkulacije,
- poboljšanju pamćenja,
- štitnoj žlezdi,
- povišavanju efikasnosti celog organizma
- kod anemije i malaksalosti.
Operite ih tekućom vodom, a ako ste ih nabrali na ekoliški čistom mesto, možete i da izbegnete taj korak. Ostavite da se osuše na pamučnoj krpi.
U staklenu flašu ili teglu stavite orahe i prelijte rakijom i šećerom. Tečnost treba da ih preliva.
Ostavite posudu na suncu bar 20 dana, periodično mešajte.
Napitak je veliki tonik, koristi se za lečenje dijabetesa i gastritisa.
Pomaže kod problema sa vidom, uvećanja štitne žlezde, gihta, bolova u zglobovima, kod čireva, demencije i Alchajmerove bolesti, ima svojstva protiv kancera.
Pije se po 1 kašičica na gladan stomak tri puta na dan.