Kukuruzne gurabije

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5049k440
Kukuruzne gurabije
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
28/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
8
"Odlične gurabije za grickanje bilo kada i to bez glutena"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • sir - 60 g izmrvljen
  • kukuruzno brašno - 1 šolja od 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Brze, jednostavne i ukusne kukuruzne gurabije, ali ovoga puta slane.

Umutiti jaje viljuškom, dodati kiselo mleko sa sodom bikarbonom, so, maslinovo ulje i izmrvljeni sir.

Promešati gustu smesu, dodajući kukuruzno brašno, pa kašikom oblikovati gurabije.

Ređajte ih na papir za pečenje na odstojanju.

Kukuruzne gurabije pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta i gotovo.

Odlične gurabije za grickanje bilo kada.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: