Laki hlepčići Panjići

11/07/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Nemojte kupovati hleb u prodavnici, dođite da vam pokažemo kako se prave laki hlepčići panjići "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano109
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml
  • jaja - 2 komada (jedno žumance za premazivanje)
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • suvi kvasac - 7 g, dr. Oetker
  • šećer - 2 kašike
  • so - 1 kašika
  • ulje - 5 kašika
  • brašno - 1 kg
  • maslac - 60 g, za mazanje
  • seme maka - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih sastojaka zamesite srednje meko testo.

Ostavite da naraste, a zatim ga podelite na 2 dela. Razvijte jedan deo u koru, premažite maslacem i uvijte u rolat.

Rolat ukoso isecite na komade oko 2 cm.

Isto uradite i sa drugim delom testa.

Obložite tavu papirom za pečenje i stavite panjiće, tako da budu malo udaljeni međusobno.

Ostavite ih da narastu, a zatim ih premažite umućenim žumancetom i posipajte preko seme maka.

Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar