Turšija za zimu u tegli od 3 litra

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
13/07/2018
"Nema potrebe da detaljišemo, nećete proći samo sa jednom teglom, zato pripremite bar pet "
Priprema20 min.
Kuvanje48 min.
Ukupno68 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 017
  • Pregledi tokom meseca87
  • Pregledi tokom sedmice38
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ukupna količina povrća treba da bude 5 kg
  • zeleni paradajz
  • paradajz - paprike
  • šargarepa
  • karfiol
  • celer
  • marinada
  • šećer - 600 g
  • sirće - 600 ml (6 procenata)
  • so - 200 g
  • biber
  • piment
  • ulje - 1 šolja, po želji
  • aspirin - 15 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepu sečemo na krugove, a karfiol kidamo na ružice. Ostalo povrće sečemo takođe da bude gotovo za konzumiranje.

Stavljamo ih u veliku posudu, nakon toga sipamo smesu od šećera, sirčeta, soli, bibera, pimenta i ulja - po želji.

Tako odstoji dva dana, periodično mešamo.

Trećeg dana vadimo povrće iz marinade i ređamo ga u tegle. U ovu marinadu dodajemo 15 izmrvljenih aspirina, dobro promešamo.

Nakon toga prelivamo gotove tegle smesom. Turšija za zimu je odmah gotova za konzumiranje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar