Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Patlidžan i paprike u tegli za zimu

Patlidžan i paprike u tegli za zimu

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Patlidžan i paprike u tegli za zimu
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Možete prepoznati da je leto gotovo po tome što se sa svih strana oseća miris paprika i patlidžana"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 kg
  • papike - 3 kg
  • ulje
  • so
  • sirće
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan i paprike ispečemo, stavljamo u šerpu i poklopimo. Tako dinstamo i lakše oljuštimo.

Nakon što ih očistimo od semenki i ljuspica, sečemo na komade.

U odgovarajućoj posudi ugrevamo ulje i povrće i pržimo oko 5 minuta. Dodajemo so i sirće po ukusu, nakon toga punimo dobro oprane i osušene tegle.

Tegle zatvorimo i poređamo u šerpu sa vodom.

Nivo vode treba da bude jedan prst izna poklopca. Tegle sterilizujemo oko 10 minuta nakon što voda provri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: