Način pripreme
Namažemo mali pleh maslacem. Poređamo 3 kriške i 1 celu izlomimo i stavljamo u praznine između 3 kriške. Razbijemo dva jajeta u posudi.
Umutimo jaja žicom. U 1 šolju kiselog mleka stavljamo sodu za hleb i ostavljamo sa sa strane da se aktivira. Dodajemo kiselo mleko u jaja i mutimo. Dodajemo ulje, oko 2 supene kašike.
Salamu isečemo na kockice. Izgnjelimo tvrdi sir viljuškom ili rukom. Treba nam jedna puna šolja. Stavljamo sve u posudu i promešamo ali kašikom da se sve dobro pomeša. Sipamo kašu na hleb i ravnomerno rasporedimo kašikom, da ima svuda.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok doručak ne bude gotov. Dobijamo gigantski sendvič iz rerne. Kad se ispeče i odozgo i odozgo, vadimo ga i serviramo u veliki okrugli tanjir. Ne raspada se, ostaje ceo.
Kad jedemo, lomimo ga.