Klasične špagete bolonjeze

14/07/2018
"Da li sada razumete zašto je svet poludeo za ovim špagetama - čarobne su i obavezno ih morate probati "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano618
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu isečemo na kockcie, dinstamo u tiganju u masti. Dodajemo mleveno meso i mešamo dok se ne izmrvi i ne zapeče.

Posipamo biberom, karijem i alevom paprikom, mešamo. Dodajemo paradajz i izmrvimo 2-3 čena belog luka, posipamo bosiljkom i origanom. Ostavljamo da se krčka na tihoj vatri.

U šerpu stavljamo vodu do iznad polovine posude. Sačekamo da provri i stavljamo malo maslinovog ulja u vodu i jednu supenu kašiu soli. Stavljamo špagete, ne lomimo ih, savijamo itd. Ostavljamo ih da se same spuste u vrelu vodu. Kuvamo 6-7 minutaprema uputstvu na pakovanju. Ne više od 8 minuta.

Nakon toga ocedimo testeninu i serviramo u dubokim tanjirima. Prelivamo sosom bolonjeze i krupnije izrendamo parmezan.

Serviramo sa čašom belog ili crnog vuna!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar