Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Gnezda»Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom

Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom

Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Kada vam dosadi da pravite rolat stefani, iznenadite porodicu sa ovim ukusnim gnezdima. I nemojte zaboraviti da nas pozovete, mi ćemo doneti pivo!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • čubar - 2 struka
  • kumin - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
  • nadev
  • grašak - 5 supenih kašika, kuvan
  • ljutenica - 4 supene kašike
  • kiseli krastavčići - 1 komad
  • belanca - 1 komad, za premazivanje
  • kačkavalj - 150 g
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa začinima. Podelite na 6 lopti i od njih oblikujte gnezda i namažite umućenim belancem. Poređajte u pleh, namazan sa malo ulja.

Pripremite nadev od graška, ljutenice i sitno isečenog kiselog krastavca. Rasporedite u gnezda. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Izvadite iz pleha, preko svako gnezda pospite rendani kačkavalj, vratite da se zapeče 10 minuta. Servirajte sa svežom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: