Turšija - parena

16/07/2018
"Zatvorite parenu turšiju sada i zimus ćete nas pominjati po dobru "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano544
  • Pregledi tokom meseca89
  • Pregledi tokom sedmice29
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistmo paradajz-paprike, zeleni paradajz, karfiol, šargarepu, kupus i celer. Pomešamo vodu sa sirćerom, solju, šećerom, biberom, pimentom, lovorovim listom i stavimo u veliku posudu da provri.

U vrelu vodu stavljamo očišćene paprike sa drškom dok marinada ponovo ne provri, nakon toga ih vadimo. Na isti način radimo i sa zelenim paradajzom, ali prethodno izbušen viljuškom.

Na dno tegle stavljamo zeleni paradajz i nakon toga šargarepu, očišćenu i isečenu na krugove, preko njih paradajz-paprike sa komadićima karfiola po sredini i na vrh kiseli kupus. Između tako poređanog povrća stavljamo malo belog luka i icečen celer.

Prelivamo hladnom marinadom u koju dodajemo ulje.

Tegle zatvaramo i sterilizujemo oko 10 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar