Turšija - parena

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Turšija - parena2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Zatvorite parenu turšiju sada i zimus ćete nas pominjati po dobru"

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 3 kg
  • paradajz - 1.5 kg
  • šargarepa - 1 kg
  • kupus - 2 kg
  • karfiol - 1.5 kg
  • beli luk
  • celer
  • voda - 1 l
  • sirće - 3 šolje
  • so - 1 šolja za kafu
  • šećer - 1 šolja
  • piment
  • biber
  • lovorov list
  • ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistmo paradajz-paprike, zeleni paradajz, karfiol, šargarepu, kupus i celer. Pomešamo vodu sa sirćerom, solju, šećerom, biberom, pimentom, lovorovim listom i stavimo u veliku posudu da provri.

U vrelu vodu stavljamo očišćene paprike sa drškom dok marinada ponovo ne provri, nakon toga ih vadimo. Na isti način radimo i sa zelenim paradajzom, ali prethodno izbušen viljuškom.

Na dno tegle stavljamo zeleni paradajz i nakon toga šargarepu, očišćenu i isečenu na krugove, preko njih paradajz-paprike sa komadićima karfiola po sredini i na vrh kiseli kupus. Između tako poređanog povrća stavljamo malo belog luka i icečen celer.

Prelivamo hladnom marinadom u koju dodajemo ulje.

Tegle zatvaramo i sterilizujemo oko 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: