Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Kaša»Smigdal - Parena kaša

Smigdal - Parena kaša

Potrebitel#310131Potrebitel#310131
Početnik
8286
Smigdal - Parena kaša
Fotografije: Potrebitel#310131
1 / 5
08/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
2 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
17 min.
Porcije
4
"Veoma ukusna parena kašica"

Potrebni sastojci

  • hleb - 6 osušene kriške
  • svinjska mast - 2 supene kašike /maslac/ulje
  • brašno - 2 supene kašike
  • sir - 1 šaka, izmrvljen
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Kriške ili suvi hleb se iskidaju ili iseku i stavljaju se u tepsiju ili ne mnogo veliku duboku posudu.

U šerpu na ringlu se stavlja brašno da se preokrene, dodaje se mast i proprži se sa brašnom.

Dodaje se malo po malo vode - otprilike 600 ml dok se ne dobije veoma retka kaša.

Posipa se crnim biberom.

Ovom smesom iz šerpe se zaliva iskidani hleb, ostavlja se da upije tako što se popara pokriva drugom tepsijom odozgo ili folijom.

Parena kaša Smigdal se psolužuje sa zimskom trušijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: