Pileće šnicle sa pavlakom

16/07/2018
"Razume se da ove pileće šnicle sa pavlakom imaju dosta kalorija, ali ipak ovo je stranica za recepte i ukusna jela, a ne dijete "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano408
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite prepolovljene pileće grudi - ukupno 4-6 komada i isecite ih po sredini tako da postanu duplo veće, nakon toga ih otvorite. Lepo ih natrljajte začinima i izlupajte ispod najlona da se ne iskidaju.

Stavite topljeni sir na jednu stranu pileće šnicle i savijte ponovo, lagano pritisnite. Dobijate džepove koji po želji možete zašiti ili ostavite tako.

Ugrejte 1-2 supene kašike maslaca u šerpi i propržite 1 punu supenu kašiku brašna. Uz neprestano mešanje proredite toplo sveže mleko i tečnu pavlaku. Po želji možete staviti 1-2 jajeta u sos.

Dobijenim sosom prelijte poređane pileće grudi u plehu. Stavite jelo da se peče u umernoj rerni na 180 steepni oko 45 minuta ili dok meso ne bude gotovo.

Možete peći prvo ispod folije i na kraju da je skinete. Šnicle servirajte sa pavlakom i malo iseckanog svežeg peršuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar