Ljutenica

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Ljutenica
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 7
16/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje140 min.
Ukupno180 min.
Porcije6
"Najomiljenija ljutenica - kratko i jasno!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 1 kg, crvene
  • paradajz - 2 kg, crveni
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 1 šolja
  • so
  • šećer - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke očistimo. Posle se iseku na sitno paradajz i paprike. Luk isečemo takođe na veoma sitno.

U duboku posudu se ređaju crvene paprike, preko njih luk i na kraju paradajz. Između paprika i paradajza posipamo malo soli i ulja.

Preko paradajza se takođe posipa malo soli, šećer i ostatak ulja. Stavljamo u rernu da pečemo, dok sastojci ne omekšaju.

Tečnost ispari. Sva smesa nakon toga kad bude gotova se melje u mašini za meso.

Nakon toga operemo 6 teglica, osušimo ih i punimo pomoću male kutlače. Zatvaramo ih poklopcima veoma dobro i sterilišemo 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: