Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Letnje jelo sa patlidžanom i pečurkama

Letnje jelo sa patlidžanom i pečurkama

Letnje jelo sa patlidžanom i pečurkama
Fotografije: Stefani Todorova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Letnje jelo sa patliždanom i pečurkama servirajte sa pločicama sira i činijom taratora."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • crvene paprike - 2 komada
  • zelene paprike - 2 komada
  • pečurke - 500 g
  • paradajz iz konzerve - 500 g
  • paradajz - 1 komad
  • mladi luk - 1 vezica
  • luk - 1/2 star
  • beli luk - 4 čena
  • ulje - 1 supena kašika
  • crni biber
  • čubar
  • so
  • šećer - prstohvat
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike zapečete, ogulite i naseckate.

Luk i beli luk sečete na kolutove i stavljate u zagrejano ulje da se dinstaju, nakon čega dodajete naseckano povrće koje volite (pečurke, patlidžan i paradajz).

Dodajete sos paradajz i sve začine, ostavljate letnje jelo da se krčka dok se sos ne zgusne.

Letnje jelo sa patlidžanom i pečurkama posipate peršunom i sa malo mladog luka.

Jelo sa patliždanom servirajte sa pločicama sira i činijom taratora.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: