Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Poređano jelo sa patlidžanom i tikvicama

Poređano jelo sa patlidžanom i tikvicama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k435
Poređano jelo sa patlidžanom i tikvicama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
02/09/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Verujemo da ćete teško naći svežije i aromatičnije jelo sa patlidžanom"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • tikvice - 1 komad
  • sir - 150 g
  • kačkavalj - 100 g
  • paradajz - 2 komada, srednji
  • beli luk - 2 čena
  • mirođija - 4 struka
  • peršun
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Svo povrće operite, odsecite duge drške. Nožem isecite patlidžan po dužini na kriške, ali ne do kraja, nego na 1-2 cm od drške. Posolite i ostavite 30 minuta da se ocedi gorka voda. Posle operite vodom i osušite.

Ljuštilicom oljuštite koru od tikvica i isecite na kriške vertikalno. Posolite.

Paradajz isecite na pola, a posle na tanke polumesece, sir isecite na tanke pločice, a kačkavalj krupnije izrendajte.

Čenove belog luka oljuštite i isecite takođe tanko. Poređajte patlidžan i tikvice u pleh.

U svaki prorez stavite krišku paradajza i pločicu sira i kršku belog luka dok ne popunite dva povrća. Odozgo pospite sa još malo soli, sitno iseckane mirođije i uljem.

U pleh sipajte 100 ml vode, uvijte aluminijumskom folijom i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Skinite foliju i vratite da se peče još 20 minuta.

Pred kraj pospite patlidžan i itikvice rendanim kačkavaljem. Pecite 10 minuta dok kačkavalj ne porumeni.

Možete servirati sa mlečnim sosom ili paradajz sosom, posutim iseckanim peršunom.

Jedinstvenog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: