Torta Čokoladni parfe

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
3871212k113
Torta Čokoladni parfe
Fotografije: Mina Dimitrova
7 / 8
18/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Da li želite tortu? Dobro, a sada je vaš red da nas pitate"

Potrebni sastojci

  • keks - 300 g, sa kakaom
  • maslac - 125 g, kravlji
  • za parfe
  • kisela pavlaka - 600 g
  • tečna pavlaka - 100 ml, slatka
  • čokolada - 200 g, prirodna
  • želatin - 1 1/2 kesice
  • za ukras
  • čokolada - 80 g, prirodna
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljemo keks u blenderu dok ne dobijemo mrvice. Kravlji maslc rastopimo u mikrotalasnoj i pomešamo sa kakao keksom.

Dobijenu smesu razvlačimo u kalup za torte sa ivicama koje se otvaraju i pritiskamo na dno kalupa.

Tečnu pavlaku mikserom umutimo na čvrst sneg. Čokoladu rastopimo na pari i dodajemo je u umućenu pavlaku.

Dodajemo kiselu pavlaku i sve mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu bez grudvica. Želatin rastvaramo prema uputstvu na pakovanju u malo hladne vode ili svežeg mleka.

Sačekamo nekoliko minuta i stavljamo ga na paru da se rastopi. Sačekamo da se malo ohladi i dodajemo ga u smesu za želiranje. Promešamo celu smesu. Preko kore od keksa sipamo smesu i poravnamo.

Izrendamo čokoladu na rende ili nožem za ljuštenje krompira i stavljamo na tortu. Ostavljamo da odstoji jednu noć. Pažljivo skidamo ivice kalupa i serivramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: