Način pripreme
Sameljemo keks u blenderu dok ne dobijemo mrvice. Kravlji maslc rastopimo u mikrotalasnoj i pomešamo sa kakao keksom.
Dobijenu smesu razvlačimo u kalup za torte sa ivicama koje se otvaraju i pritiskamo na dno kalupa.
Tečnu pavlaku mikserom umutimo na čvrst sneg. Čokoladu rastopimo na pari i dodajemo je u umućenu pavlaku.
Dodajemo kiselu pavlaku i sve mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu bez grudvica. Želatin rastvaramo prema uputstvu na pakovanju u malo hladne vode ili svežeg mleka.
Sačekamo nekoliko minuta i stavljamo ga na paru da se rastopi. Sačekamo da se malo ohladi i dodajemo ga u smesu za želiranje. Promešamo celu smesu. Preko kore od keksa sipamo smesu i poravnamo.
Izrendamo čokoladu na rende ili nožem za ljuštenje krompira i stavljamo na tortu. Ostavljamo da odstoji jednu noć. Pažljivo skidamo ivice kalupa i serivramo.